Ini 7 Kelebihan Nikah Dengan Janda Dibanding Gadis yang Bikin Banyak Pria Tergoda

Ini 7 Kelebihan Nikah Dengan Janda Dibanding Gadis yang Bikin Banyak Pria Tergoda
Hasil gambar untuk Ini 7 Kelebihan Nikah Dengan Janda Dibanding Gadis yang Bikin Banyak Pria Tergoda


Selain itu, peranan seorang isteri bagi dia akan lebih sempurna lagi. Sebab tentunya dia tidak ingin gagal untuk kali kedua dalam menjadi seorang isteri. Bukankah itu menarik?
Memiliki pengalaman membesarkan anak
Membesarkan seorang anak jelas bukan mudah. Perlu pengalaman, kesabaran, dan ketelitian. Bagi seorang ibu tunggal, membesarkan seorang anak bukan perkara mudah. Namun pengalaman akan mendewasakan dia dan akan membuatnya lebih enjoy lagi ketika melahirkan anak kedua bersama anda.
Janda tidak manja
Biasanya, watak seseorang memang sedikit banyak dibentuk oleh keadaan. Seorang ibu tunggal mampu melakukan pelbagai perkara sendirian. Pergi kemana pun sendiri tanda ditemani oleh sesiapa.
Yang menjadi titik penting bagi anda adalah dia boleh mengurus dirinya sendiri ketika anda meninggalkannya untuk bekerja. Anda tidak perlu bimbang kerana dia tidak akan manja dan menyusahkan anda.
Dia tahu apa erti kebahagiaan dalam rumah tangga
Ketika seorang wanita memutuskan bercerai dari perkahwinan pertamanya, tentu tidak mudah. Biasanya hal itu dicetuskan oleh kurangnya kebahagiaan dalam rumah tangga. Tentu dia akan sangat menghargai itu ketika berkahwin untuk kali kedua dengan anda. Dia akan sangat mengutamakan keharmonian rumah tangga, peranan seorang isteri yang baik, serta tidak akan banyak pertengkaran di dalam rumah.
Ini akan menjadi titik untuk anda yang mahukan rumah tangga yang harmoni. Dia sudah cukup mengetahui selok-belok dan liku-liku rumah tangga.
Tidak mudah cemburu
Dia tahu, dia sedar bahawa dirinya seorang janda yang sudah mempunyai anak. Namun anda malah memilih dia untuk dijadikan pendamping hidup. Dia akan menilai anda sebaga lelaki yang tidak semata-mata melihat wanita dari fizikal. (***)

BACA HALAMAN SELANJUTNYA

Halaman
2 3